topbar

Palvelut

Koneellinen Annosjakelu

Annosjakelupalvelussa apteekki toimittaa asiakkaan lääkkeet kahden viikon jaksoissa annospusseihin pakattuna. Koneellinen annosjakelu on asiakkaalle turvallinen, helppo ja taloudellinen. Pussien mukana tulee annostuskortti, josta näkee ajantasaisen lääkityksen. Lääkevaihdot ja -kokeilut onnistuvat ilman hävikkiä. Palveluun kuuluu lääkityksen tarkistaminen, lääkehoidon seuranta sekä reseptien hallinnointi (säilyttäminen ja uusiminen). Palvelu on maksullinen (8,70 euroa/viikko).

Palvelu soveltuu sekä yksityisasikkaille että hoitokodeille. Hoitokodeissa potilasturvallisuuden parantumisen lisäksi hoitajien työaikaa säästyy lääkejaosta muihin tärkeisiin tehtäviin. Tutustu palveluun alla olevasta linkistä tai kysy lisää Luumäen Apteekin henkilökunnalta.

Oma-annospalvelu

Lääkejätteiden vastaanotto

Apteekki ottaa kotitalouksilta maksutta vastaan vanhentuneita ja käyttämättömiä lääkkeitä. Kaikki apteekkiin palautetut lääkejätteet toimitetaan vaarallisen jätteen käsittelyyn. Apteekkari on vastuussa lääkkeiden laadusta apteekissa. Jos lääkkeet ovat olleet asiakkaan hallussa, niitä ei voi enää myydä uudelleen. Tämän vuoksi käyttämättömiä lääkkeitä ei myöskään hyvitetä asiakkaalle. Käytäntö perustuu lääkelakiin ja viranomaisten apteekeille antamiin ohjeisiin.

Palauta lääkejäte näin:

Lääkeneuvonta

Apteekkimme ammattitaitoinen henkilökunta neuvoo sinua miellään lääkkeisiin ja lääkehoitoihin liittyvissä asioissa. Saat apua myös pienempien sairauksien hoidossa ja tarvittaessa ohjaamme sinut lääkärin vastaanotolle. Halutessasi voimme tarkastella lääkkeittesi yhteensopivuutta ja haittavaikutuksia sekä etsiä juuri sinulle sopia luontaistuotteita ja lisäravinteita. Tavoitteenamme on tehokas, turvallinen ja tarkoituksenmukainen lääkehoito.

Reseptien toimittaminen

eReseptin voi noutaa apteekista Kela-kortilla tai lääkäriltä saamallasi potilasohjeella. Toinen henkilö voi noutaa lääkkeet puolestasi Kela-kortillasi. Apteekista saat tarvittaessa yhteenvedon sähköisistä resepteistäsi, mutta voit tarkastella ja tulostaa reseptitietojasi myös itse osoitteessa www.kanta.fi, kohdassa Omakanta. Reseptin voi myös uusia Kanta-palvelun kautta. Jos toinen henkilö hoitaa reseptiasioita puolestasi jatkuvasti, on järkevintä allekirjoittaa apteekista saatava eReseptisuostumus. Tällöin puolestasi asioiva henkilö voi uusia reseptejä puolestasi ja saada yhteenvedon sähköisitä resepteistä apteekista.

Reseptin uusiminen

Voit jättää reseptin uusimispyynnön itse apteekissa. Sairaalat ja yksityiset lääkäriasemat eivät ota vastaan sähköisiä uusimispyyntöjä. Reseptin uusiminen kestää keskimäärin pari-kolme päivää, korkeintaan viikon. Toinen henkilö voi uusia reseptejäsi vain allekirjoitetulla eReseptisuostumuksella. Reseptin uusiminen on maksullinen palvelu (2 euroa/resepti). Voit myös halutessasi jättää paperiset reseptisi säilytykseen apteekkimme.